جنسیت جنین با کروموزومهای به ارث رسیده از والدین تعیین میشود. جنین یک کروموزوم از مادر و یک کروموزوم از پدر به ارث میبرد، مادر دارای دو کروموزوم Xو پدر دارای یک کروموزوم X و یک کروموزوم Y است؛ بنابراین جنسیت جنین از طریق کروموزومهای پدر تعیین میشود. عوامل بیشماری همچون مسائل فرهنگی، اجتماعی، مذهبی، اقتصادی و همچنین پزشکی؛ مانند وجود بعضی از بیماریهای وابسته به کروموزوم X، زوجین را تشویق به انتخاب روشهای درمانی سنتی یا علمی برای انتخاب جنسیت فرزند میکند.
روشهای سنتی شامل: شستشوي واژن، تغذیه، زمانبندی ماهيانه مقاربت است که این روشها نسبی است و احتمال وقوع یک جنسیت را بهطور قطعی تضمین نمیکند.
ازجمله روشهای علمی تعیین جنسیت، IUI به روش اریکسون است. در مرکزتخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی کرمانشاه بهمنظور تنظیم خانواده، امکان تعیین جنسیت فرزند برای زوجین فراهم است.
تعیین جنسیت به روش اریکسون با IUI
دکتر رونالد اریکسون تکنیک جداسازی اسپرم از طریق فیلتر آلبومین (روش اریکسون آلبومین) را طراحی نمود. ایده اصلی این است که اسپرم حاوی کروموزوم Y به علت سبکتر بودن، سریعتر شنا کرده و زودتر به لایه غلیظتر میرسد و میتوان آن را از بقیه جدا کرد. در این روش اسپرمها شسته شده و بر روی یکلایه آلبومین که ضخامت آن از بالا به سمت پایین افزایش مییابد و غلیظترین لایه در پایینترین سطح قرار دارد، ریخته میشوند. اسپرمها از میان لایههای آلبومین باغلظتهای مختلف شنا میکنند. اسپرمهای جداسازی شده به روش اریکسون، بهصورت لقاح داخل رحمی(IUI) به خانم تلقیح میشود. میزان تاثیرگذاری این روش قطعی نیست و میزان موفقیت آن در حدود 60 درصد است.
تعداد بازدید: 905 ساعت: 19:26:35